Begeleiding en therapie


Soms heb je hulp nodig bij het aanpakken van vraagstukken in je leven. Bij Paard & Pedagogiek kan je terecht voor de volgende vormen van hulp:

Therapie
In de therapie behandelen we de psychische klachten die zich voordoen, bijvoorbeeld angst of somberheid. We werken gericht en systematisch aan je doelen, waarbij wetenschappelijk bewezen effectieve methoden worden ingezet. We streven naar afname van de klachten, persoonlijke groei en een betere kwaliteit van leven.

Orthopedagogische begeleiding
De orthopedagogiek houdt zich bezig met problematische ontwikkelings- en opvoedingssituaties van kinderen en jeugdigen. Een orthopedagoog betrekt het hele systeem bij de begeleiding, dus het gezin, school en andere betrokkenen.

Coaching
Tijdens een coachingstraject word je ondersteund in het behalen van zelfgekozen doelen. Het gaat hierbij om een proces van bewustwording en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor jongeren die niet zo zeer tegen psychische klachten aanlopen, maar wel ondersteund kunnen worden bij vragen over wie ze zijn en welke richting ze op willen in het leven.

Onderzoek

Intelligentie-onderzoek, lees meer.