Door wie

Anne Briër 
Mijn naam is Anne Briër, en ik heb in 2019 praktijk Paard & Pedagogiek opgezet. In mijn opleidingen pedagogische wetenschappen en orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit ben ik o.a. geschoold in cognitieve gedragstherapie, coaching en angst- en stemmingsstoornissen. Ook heb ik vanaf 2012 gewerkt als instructeur en gedragstrainer voor ruiters en paarden, sommige combinaties coach ik nog steeds met veel plezier. Daarnaast ben ik mij vanaf 2016 gaan verdiepen in paardencoaching. In verschillende opleidingen en bijscholingen (oa. vanuit systemisch perspectief en in combinatie met ACT) heb ik geleerd hoe paarden ingezet kunnen worden bij coaching, begeleiding en behandeling.
Mijn passie is bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren, en ik zet hier graag de kracht van paarden bij in!
Daarnaast hobby ik graag zelf met onze paarden en pony’s, houd ik van wandelen en tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden!

Audrey Vols
Hai! Mijn naam is Audrey Vols en ik werk sinds mei 2022 voor Paard & Pedagogiek.
Na heel veel jaren kinderen, pubers en hun ouders binnen de GGZ en kinderpsychiatrie te hebben begeleid, wilde ik mijn ervaring als GZ-psycholoog uitbreiden en een andere touch aan mijn werkzaamheden geven. Deze uitdaging vond ik in het werken met paarden en de opleiding tot Horse Assisted Coach.
Nu bied ik specialistische begeleiding/behandeling, niet meer binnen in een kantoorruimte, maar lekker buiten in de rijbak, samen met vijf hele leuke, lieve, knappe en soms eigenwijze pony’s. Deze manier van werken geeft niet alleen mijzelf plezier en meer voldoening, maar ik merk dat ook veel kinderen hierbij gebaat zijn en rust vinden op onze fijne werkplek. Vanuit deze ontspannen modus kunnen zij vervolgens, door middel van oefeningen en met hulp van de pony’s, groeien in hun zelfvertrouwen, hun weerbaarheid versterken en anders leren omgaan met voor hen lastige of spannende situaties. Daarnaast is er ruimte voor ouders om hun vragen te stellen of zorgen te bespreken. In goede samenwerking en met betrokkenheid en professionaliteit probeer ik elke hulpvraag naar tevredenheid af te ronden.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om stedentrips te maken, te bakken, Aziatisch te eten en legpuzzels van duizend stukjes te maken. Daarnaast heb ik nog niet zo lang geleden een eigen New Forest pony gekocht, dus ben ik ook vaak bij hem op stal te vinden. In Ede ben ik er altijd op woensdag en vrijdag.